mp-facebook2 youtube
Baner
Baner
O nama
thmb_o-nama
„Loše putovati znači kao čovjek ostati nepromijenjen.
Takav putnik samo mijenja okolinu, ne mijenjajući s njom i samoga sebe"

Autor riječi iz uvoda je poznati njemački filozof Ernst Bloch, provukavši ih još 30-ih godina prošlog stoljeća u jednoj od svojih 16 objavljenih knjiga. Čovjek velike riječi, rođen u 19. stoljeću (1885.) i proživio dobar dio 20. stoljeća (1977.), udario je značajan pečat modernoj europskoj filozofiji, 2002. godine je osnovana i Udruga poštovatelja njegovog lika i riječi, pet godina kasnije dobio je i vlastiti Ernst Bloch Centar u rodnom Ludwigshafenu.

Veliki ljudi stvaraju velika djela, veliki mislioci kreiraju velike teze. Zbog toga i toliko činjenica o Ernstu Blochu, autoru devize u kojoj je stopljena i filozofija portala Moja putovanja. MP Portal, kako ćete često naći u našim promotivnim materijalima i obraćanjima javnosti, zamišljen je upravo kao putokaz za DOBRA putovanja. I to krenuvši prvenstveno od onih kojima je i namijenjen, samih putnika. Želeći razvijati i njegovati kulturu putovanja, želeći dati dobar savjet kada stignete na određenu destinaciju, odlučili smo za to upitati upravo vas, putnike. Vi najbolje znate što vam je bilo dobro, gdje vam je bilo lijepo, kuda biste ponovno otišli i što preporučili drugim ljubiteljima putovanja. Htjeli bismo stoga, po već ustaljenom i sve popularnijem principu socijalnih mreža, i za vas kreirati jedan mali a opet veliki svijet putovanja.

Dakako, kako je uvijek jako bitno slušati i riječ struke, okrenuti smo i profesionalcima u turističkoj djelatnosti, onima koji nastoje uljepšati vam svako putovanje ili događaj. Putničke agencije, turoperateri, prijevoznici, specijalizirane teambuilding agencije, agencije koje se bave organizacijom sportskih i glazbenih događanja, hoteli, vile, apartmani, restorani, seoski turizmi, vinski podrumi i konobe... Pitat ćemo sve i svakoga, pridružite nam se u tome. Obratite nam se, kritizirajte ili pohvalite, šaljite prijedloge i ideje, otvarajte s nama nove rubrike. Jer naša je misija stvarati portal za vas i s vama, kako bismo jedni drugima stvorili preduvjete da putujemo puno i – kvalitetno. Odnosno, da nijedno putovanje, da se vratimo na Blocha, ne bude propušteno i loše, već da se sa svakim novim korakom, svakim novim kilometrom, svakim doživljenim zvukom ili viđenim kadrom, svakim zalogajom nekog domaćeg specijaliteta ili gutljajom dobrog vina – bogatimo. Bogatimo iskustvom, znanjem, punoćom samoga sebe. Zbog toga i naziv:

Moja putovanja, portal za sva osjetila!