mp-facebook2 youtube
Baner
Baner
Plaža i šetnica uvale Lone u Rovinju
Srijeda, 22 Veljača 2017 09:03

thmb 150217 rovinj-uvala-loneRovinj je predivan gradić smješten na zapadnoj obali Istre, a u Istarskoj županiji jedan je od devet gradova koji pokriva skoro cijeli istarski poluotok. Neki čak kažu da je ljepota koja krasi ovaj gradić čudesna. Zbog ostavštine bogate povijesti i osebujne lokacije Rovinj je danas jedan od najatraktivnijih i najljepših gradova na Mediteranu...

Svega petnaestak minuta hoda od centra grada Rovinja udaljena je zaštićena park šuma Zlatni rt i njezine predivne plaže. Jedna od njih je i uvala Lone – najposjećenija u Rovinju. Šljunčane plažice duž cijele uvale privlače sve vrste kupača, no najpogodnije su za obitelji s malom djecom. U blizini je i kafić sa svim uslugama, osvježavajućim pićima i glazbom. U uvali Lone možete se opustiti na travi u hladovini obližnjih stabala ili pak okupati u bistrom plavozelenom moru.

Prošle godine, nakon višemjesečnih radova Rovinj je dobio novouređenu šetnicu i plažu u uvali Lone, koja se proteže na dvjestotinjak metara priobalja i spaja ACI marinu s ulazom u park-šumu Zlatni rt. Za luksuzni izgled šetnice zaslužan je beton s bijelim granulama, uz koji je posađeno mediteransko raslinje otporno na posolicu. Plaža je pošljunčana i obogaćena novim sunčalištima i popratnim sadržajima. Javna plaža će biti podijeljena u tri dijela koja će se razlikovati po opremljenosti i cijenama usluga, a koristiti će je građani Rovinja i njihovi gosti. Novouređenom šetnicom i plažom ulazi se u zelenu oazu park šume Zlatni rt.

Želite li saznati još više o Rovinju, ali i mnogim drugim posebnostima ovog bisera Jadrana, svakako zavirite na službene internetske stranice našeg partnera, Turističke zajednice grada Rovinja.

N. Kovačić