mp-facebook2 youtube
Baner
Baner
Valentina Krklec: Ljudi čine gradove
Ponedjeljak, 10 Listopad 2011 14:20
thmb_Valentina-KrklecValentina Krklec je 20-godišnja studentica novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Djevojka nazvana po danu zaljubljenih rodom je iz malog, simpatičnog mjestašca na sjeverozapadu Hrvatske, na samoj granici sa Slovenijom - Huma na Sutli. U srednjoj školi se aktivno bavila sportskim plesom (bila je i cheerleadersica), ples je strast i danas, sportsku je varijantu zamijenila super popularna zumba. Još o Valentini? Ne može bez prijatelja, obitelji, glazbe i dobre knjige, priznat će sama da i bez čokolade ne ide. No, ne ide ni bez putovanja, ona su velika Tinina strast, zbog čega smo i porazgovarali sa simpatičnom 20-godišnjakinjom.

- Istina, oduvijek volim putovati. Da bih utažila tu «žeđ» čak i ne moram daleko otići, već i posjet nekom susjednom gradiću ili izlet u prirodu dovoljan je da razbistrim misli i osjetim neku posebnu ispunjenost. Volim se susretati s novim stvarima i naučiti nešto drugačije od onog na što sam naviknula, a putovanja mi pružaju upravo to. Pogled na neku novu sredinu, kulturu i okolinu - to je ono što me čini zadovoljnom i sretnom – govori Valentina koja iza sebe ima i nekoliko zgodnih „turističkih trofeja", posjetila je brojne europske metropole.

- Zapravo sam obišla neke europske gradove koji nisu toliko udaljeni od nas, kao što su Budimpešta, Bratislava, Prag, Beč, Graz, Sarajevo, Ljubljana, Venecija... Naravno, htjela bih posjetiti čim više zemalja jer sa svakim putovanjem stječemo vrijedna iskustva, širimo vlastite vidike i shvaćamo kako se gdje živi. Uživam u povijesnim znamenitostima, arhitekturi i prirodnim ljepotama, no na kraju je nekako najlakše upoznati grad kroz ljude jer ipak su oni ti koji grad čine upravo takvim.

Valentina ne skriva da ima i posebnu neostvarenu želju.

- Imam ih ja više, no na vrhu je Indija. Nepoznato je ono što me privlači, a Indiju smatram baš takvom - potpuno drugačijom od našeg podneblja.

Vratili smo se studiju, budućoj profesiji. Novinarstvo je izabrala baš zbog svoje strasti za otkrivanjem nepoznatog.

- Ne bih željela cijelog života sjediti zatvorena u četiri zida, gledati u ekran računala i svakim danom proživljavati isto. Novinarstvo je zanimanje koje nudi dinamičnost, nikad isti scenarij, a osim toga to je zanimanje koje traži stalni kontakt s ljudima. Kada sam sve želje zapisala na papir, novinarstvo je «pokrilo» veći dio popisa, a osim toga nudi mi mogućnost da ugodno spojim s korisnim - putovanja i pisanje.

Toliko o Valentini, autorici i brojnih tekstova na našem portalu. Koja će nam za kraj ostaviti u nasljeđe stih koji je njoj posebno drag, koji je definira kao osobu. Citira Marka Tolju:

„Putujem, nema stajanja. Tko ide sa mnom neka me na putu sustigne, a drugo sve stvar je sudbine."