mp-facebook2 youtube
Baner
Baner
I Hrvoje Jurić đira Europom na „bicu“
Utorak, 05 Lipanj 2012 15:39
120605_Hrvoje-Juric_thmb_2Hrvoja Jurića upoznali smo na putopisnoj tribini „Skitam, pišem, slikam" u zagrebačkom Kinu Europa 19. travnja. Vidjeli smo se nakon toga i na Croatian Travel Festivalu u Šibeniku, drugog vikenda u svibnju, dakle nepunih mjesec dana kasnije, upravo s te lokacije Hrvoje se otisnuo na svoje biciklističko – krstarenje Europom.

Zanimljivo, prva rečenica koju je izgovorio u Zagrebu na putopisnoj tribini bila je „Ja zapravo uopće nisam neki fan putovanja!", što je pomalo šokiralo sve prisutne, velike zaljubljenike u „traveling" bilo koje vrste. No zapravo, Hrvoje je želio reći da ne putuje zato da mu „guzica vidi puta", da sve mora imati dublji smisao. I u njegovom ga slučaju doista i ima, mnoge je projekte dosad odradio – a aktualno putovanje Europom također je tako usmjereno – sa ciljem da istakne humanitarnu aktivnost u čast štićenika udruge „Duga" iz Semeljaca u njegovoj rodnoj Slavoniji, za djecu s posebnim potrebama.

Mi ćemo stoga ovo uvodno predstavljanje Hrvoja zaključiti njegovim riječima s Večernjakovog bloga koji piše. Tamo se predstavio ovako:

- Skitam se svijetom i pišem putopise. Iz Vrbice sam, no osječki sam student. Moj ni jedan put nije bio preko agencije – od bicikliranja do mora i nazad (1.200 km) do putovanja željeznicom kroz Europu koje sam radio u suradnji s Hrvatskim željeznicama (spavao sam u vlaku bez grijanja, dijelio kupe s fizičkim radnikom iz Bukurešta koji je krijumčario rakiju, dočekao Božić s tri luda umirovljenika...). Putopise sam objavljivao i na lokalnim osječkim portalima.

Objavljivat će i na portalu Moja Putovanja, koji će pratiti njegove „prevaljene kilometre". Možete ga početi pratiti i sami, više no aktivno Hrvoje objavljuje na svojim Facebook stranicama.

Nenad Kovačić