mp-facebook2 youtube
Baner
Baner
Prekrasna video razglednica grada Solina
Utorak, 07 Veljača 2017 09:10

thmb2 150306 solin

Sjeveroistočno od grada Splita u središnjoj Dalmaciji, nalazi se grad Solin – kolijevka antičke i starohrvatske povijesti. Još i dan danas traju iskapanja nekad veličanstvenog grada, koji je bio značajan i u starohrvatskoj i starokršćanskoj povijesti. On se navodi kao mjesto prvih pokrštavanja Hrvata te se rijeka Jadro koja protječe Solinom navodi kao ,,hrvatski Jordan".

Od antičke Salone, nekad glavnog grada rimske provincije Dalmacije o čijoj veličini, blagostanju i raskoši svjedoče impozantne zidine s kulama, i vratima, forum s hramovima, amfiteatar, groblja sa salonitanskim mučenicima (Manastirine, Kapljuč, Marusinac) do vremena hrvatskih vladara, kada je Gospinim otokom kročila kraljica Jelena i krunidbe kralja Zvonimira u Šupljoj crkvi 1076. godine, Solin je uistinu grad spomenik.

Bilo da je vaš posjet Solinu poslovne ili privatne naravi, ljubazni domaćini, kvalitetna usluga i komfor u svim smještajnim objektima u gradu Solinu učinit će vaš boravak iznimno ugodnim. Od hotela vrhunske kategorije preko hostela sve do apartmana u privatnom smještaju, u Solinu svaki gost može pronaći odgovarajući smještaj za sebe...
Priču o Solinu pogledajte u video razglednici u prilogu. Snimanje razglednice je trajalo pet mjeseci te je u njega utrošeno mnogo vremena, truda i entuzijazma. Riječ je o jednom kvalitetno osmišljenom i snimljenom spotu koji mnogo znači za promidžbu grada Solina kao destinacije kulturnog i vjerskog turizma. Uživajte!

Posjetite i vi Solin – kolijevku antičke i starohrvatske povijesti! Sve dodatne informacije o Solinu potražite na službenim stranicama TZ grada Solina.

N. Kovačić