mp-facebook2 youtube
Baner
Baner
Carstvo užitka: Tvornica čokolade Zotter
Ponedjeljak, 22 Srpanj 2013 09:07

thmb2 130722 zotter

Bio jednom jedan slastičar, kojemu su poznate čokoladne kreacije bile jednostavno – predosadne. Poslije jednog radnog dana povukao se u stražnju prostoriju svoje slastičarnice u Grazu i počeo eksperimentirati...

Naime, slastičar Josef Zotter počeo je eksperimentirati s ručno proizvedenim čokoladama i do tada posve nepoznatim kombinacijama okusa. Nakon marcipana od bućinih koštica na red je došla moka od konoplje, a ubrzo potom i vlastiti pogon za proizvodnju čokolade, s kojim je istraživač čokolade i umjetnik okusa Zotter u međuvremenu stvorio cijeli imperij užitka. Od samog početka ova je tvornica čokolade nastojala biti drugačija od ostalih: orijentirana je na isključivo ekološku proizvodnju svih sirovina, uključena je u brojne međunarodne socijalne programe unapređenja života u regijama odakle se kakaovac dovozi na preradu u Austriju, velika količina kreativnosti i mašte unijeta je i u recepture pojedinih vrsta čokolade.

U tvornici se naime čokolada proizvodi izravno iz zrna kakaovca, a rezultat je višestruko nagrađivano bogatstvo proizvoda. Želite isprobati ručno izrađenu čokoladu od kikirikija i kečapa? U tvornici Josefa Zottera ništa nije nemoguće!

Posjetite i vi tvornicu čokolade Zotter! Na prvoj postaji u tvornici čokolade Zotter je kino sala u kojoj će vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi. Na sljedećoj postaji možete prvi puta upotrijebiti keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka koja je jako gorka i ne podsjeća na čokoladu. No, na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali priliku kušati, a i mnoge koje niste. Još dugo ćete se sjećati ovoga prekrasnog mjesta, Zotterovog čokoladnog carstva...

Tko ne voli čokoladu? Ili tko ne poznaje barem jednog čokoladoljupca? Svima bi se svidio posjet tvornici čokolade, a agencija Centrum Travel vodi vas 24. kolovoza u jednu takvu tvornicu – tvornicu čokolade Zotter koja se nalazi u Austriji, nedaleko od Graza za svega 100 kuna po osobi! Nakon posjeta tvornici čokolade, avanturu nastavljate u Styrassic parku gdje se vraćate 60 milijuna godina u prošlost, kada su na našem planetu živjeli dinosauri. Više informacija o samom aranžmanu potražite na službenim stranicama agencije Centrum Travel.

M. Ismajlovski

Napomena: Ne zaboravite na posebnu pogodnost za članove MP Kluba – svako novo putovanje rezervirano putem MP-a donosi vam dodatni popust u iznosu 10% cijene prethodnog putovanja. Primjer: Odlučili ste našim posredstvom otputovati na 6 dana u Pariz (cijena 1.590 kn) pa drugom prilikom na 2 dana u Gardaland (cijena 550 kn). Vaša cijena za Gardaland bit će 159 kn niža (10% vrijednosti putovanja u Pariz), dakle svega 391 kn. I tu nije kraj, sljedeće vam putovanje opet nosi 39 kn popusta (10% vaše cijene za Gardaland) i tako beskonačno. Putujte s nama i – oživite sva osjetila! Želite li na ovo putovanje, svoj put možete rezervirati preko naše e-mail adrese info@moja-putovanja.com.