mp-facebook2 youtube
Baner
Baner
Priča o 70 naših autora
Nedjelja, 07 Listopad 2012 10:58

thmb 121007 70Za nešto više od tri mjeseca portal Moja Putovanja proslavit će svoj treći rođendan. Imali smo različitu dinamiku razvoja i rasta, krenuli polako, „ispitujući teren", pa od 1. veljače ove (2012.) godine krenuli daleko intenzivnije. Kako s produkcijom na samom portalu – koja je u konačnici donijela i respektabilnu čitanost – tako i s obradom tržišta na području turizma i putovanja.

Samo ove godine objavili smo više od 1.200 članaka, a njih je potpisalo točno – 70 različitih autora. Potpisnik ovih redaka, ujedno i urednik portala, je - kako i priliči - predvodnik te liste (426 tekstova), prva suradnica Martina Ismajlovski odmah do njega (228), u „TOP 5" su još Dubravko Mandić (102), Nina Sonički (68) i Valentina Krklec (56). Od ukupno 70 autora čak je njih 15 iz inozemstva, „dopisnike" imamo u ukupno 10 različitih zemalja, u čak 34 različita grada.

Po državama, najzastupljenija je domicilna Hrvatska (55 autora), slijede Bosna i Hercegovina (6) te Srbija (2), a po jednog autora/icu daju Mađarska, Švedska, Češka, Crna Gora, Rusija, Švicarska i Australija.

Po gradovima, vode domicilni Varaždin (17 autora) i Zagreb (16), slijedi Čakovec (3), po dvoje je autora iz Osijeka, Rijeke i – Mostara. I onda slijedi 28 gradova i mjesta s po jednim autorom, od kojih je 15 u Hrvatskoj (Hum na Sutli, Kneginec, Vojakovački Kloštar, Kolarovec, Vrbica, Palovec, Duga Resa, Zabok, Novigrad, Veliko Trgovišće, Gradina, Jezera-Murter, Pula, Suhopolje, Koprivnica) pa četiri u Bosni i Hercegovini (Gradačac, Sarajevo, Bosanski Šamac, Derventa), dva u Srbiji (Bor, Zaječar), a preostalih sedam gradova su
Nagykanizsa (MAĐ), Göteborg (ŠVE), Pljevlja (CRG), Prag (ČEŠ), Moskva (RUS), Luzern (ŠVI) i Melbourne (AUS).

Nije zanemarivo, zar ne?

Nenad Kovačić